Weerstand en infectiedruk

Weerstand en infectiedruk moeten in balans zijn voor een optimale gezondheid. Door het minimaliseren van de infectiedruk verlaagt u de risico's wat leidt tot een structureel beter resultaat.

 

 

 

Advisering Omgeving

Kewi Services kan ook bemonsteren en onderzoeken uitvoeren die gericht zijn op de omgeving. Bij omgeving kunt u denken aan het aantal (eventueel specifieke) kiemen in de ruimte of op oppervlaktes. Maar onder omgeving verstaan we ook de kwaliteit van de stallucht bijvoorbeeld NH3, H2S.

 

Omgeving

Om de kwaliteit van de omgeving te meten zijn er diverse mogelijkheden. Zo kunnen er:

• Omgevingsmonsters van wanden, voerbakken, emmers, melkbekers, enz. genomen worden om na te gaan hoe mogelijke infectie routes verlopen.

• Controle van producten die u krijgt aangevoerd (zijn ze vrij van ziekteverwekkers)

• Het vaststellen of er na reiniging en/of desinfectie het gewenste resultaat behaald is

• Bij het beheersen van bacteriën monitoren of er evenwicht is in de bacterieflora behoren tot de mogelijkheden.


Stallucht
De samenstelling van de stallucht is belangrijk voor de gezondheid van uw dieren en de dierverzorger. U kunt hierbij denken aan concentratie van gassen in de stallucht. Kewi Services kan eenmalig of continue d.m.v. logapparatuur metingen verrichten gericht op Ammoniak (NH3), waterstofsulfide (H2S), koolstofdioxine (CO2), relatieve luchtvochtigheid, R.V., temperatuur , fijnstof en/of het aantal (specifieke) kiemen in een kubieke meter lucht.

 

Onder het kopje onderzoeksmogelijkheden ziet u een overzicht van veel uitgevoerde onderzoeken. Laat u onafhankelijk en deskundig adviseren en vraag naar de mogelijkheden. Kewi Services is gericht op een evenwicht in weerstand (immuunsysteem) en de hoogte van de infectiedruk door voeding, drinkwater of omgeving. Een suboptimaal immuunsysteem kan samenhangen met leeftijd (jonge dieren en zieke dieren), genetische factoren en stress, maar ook met diverse factoren uit de fysieke omgeving.

 

Onderzoeksmogelijkheden over de omgeving
Normen over de omgeving
Achtergrondinformatie over de omgeving

 

 

 

 

 

 

Microbiologie

Resistente bacteriën zijn in toenemende mate een probleem voor de veehouderij, dit in relatie tot de volksgezondheid. Kewi Services kan swabs, omgevingsmonsters, drinkwater en voer onderzoeken op de aanwezigheid van resistente bacteriën zoals MRSA en ESBL.

 

 

We moeten op zoek naar nieuwe manieren voor het beheersen van bacteriën. Het afdoden waarop we de laatste tientallen jaren hebben ingezet heeft geleid tot meer resistentie.