Indien u deze mail niet kunt lezen, klik hier
 
 
  Carnaval  
 

In verband met de carnaval is Kewi Services gesloten op maandag 8 februari.

 
 
Beste

Kewi Services kan van bron tot dierniveau het water chemisch en microbiologisch analyseren. Door de uitslag van uw drinkwateronderzoek te combineren met onze specialistische kennis halen we het maximale uit uw drinkwaterinstallatie.

Nieuwbouw laboratorium

Kewi Services is al jarenlang een begrip op het gebied van drinkwaterkwaliteit. Wat 6 jaar geleden begon als eenmansbedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid tot een toonaangevend onderzoeks- en adviesbureau.
Momenteel wordt er hard gewerkt aan een nieuw laboratorium, waardoor wij u in de toekomst nog beter en sneller van dienst kunnen zijn op het gebied van drinkwater-, veevoer- en omgevingsonderzoek. Ook zal er een verdere uitbreiding van de analysemogelijkheden plaatsvinden, daarover binnenkort meer.
Het nieuwe laboratorium wordt de komende maand in gebruik genomen. Houd onze nieuwsbrieven in de gaten om op de hoogte te blijven van de voortgang en de speciale actie ter gelegenheid van de opening!

Wat zijn de belangrijkste parameters voor drinkwaterkwaliteit?

Om ervoor te zorgen dat uw dieren voldoende water opnemen, is het belangrijk dat drinkwater beschikbaar, smakelijk en niet schadelijk is. In onderstaande tabel vindt u de richtlijnen waar goed drinkwater volgens Kewi Services aan moet voldoen.

Parameter

Waarde

Eenheid

Zuurtegraad (pH)

4-8

 

Ammonium

<0,5

mg/l

Nitriet

<0,10

mg/l

Nitraat

<50

mg/l

Chloride

<150

mg/l

Natrium

<150

mg/l

Sulfaat

<150

mg/l

IJzer

<0,2

mg/l

Mangaan

<0,05

mg/l

Hardheid

4-15

¬įD

Gisten

<10

KVE/ml

Schimmels

<10

KVE/ml

E. coli

<10

KVE/ml

Totaal kiemgetal

<10.000

KVE/ml

Om u van meer informatie te voorzien, willen we in 2016 ingaan op de belangrijkste parameters van de drinkwaterkwaliteit. In deze nieuwsbrief beginnen we met de gisten en schimmels. Kewi Services hanteert hiervoor een richtlijn van minder dan 10 kolonievormende eenheden per milliliter (KVE/ml).

Maar waar komen schimmels en gisten eigenlijk vandaan? Dit kan onder andere door toediening van toevoegmiddelen aan het water, zoals bijvoorbeeld antibiotica, zuren en vitaminen. Schimmels zijn met het blote oog moeilijk tot niet waarneembaar, maar kunnen zich in de leidingen aan de biofilm hechten. Vanaf die plek kunnen ze mycotoxinen (gifstoffen) produceren die in het drinkwater terecht komen en een risico vormen voor de gezondheid van uw dieren. Vaak gaat dit gepaard met snotvorming, wat verstopte drinknippels kan veroorzaken.

 
     
 
• Achterste Groes 4B • 5384 VG Heesch •
• Tel. 0412 475993 •
info@kewiservices.nlwww.kewiservices.nl
 
klik hier om af te melden voor deze nieuwsbrief