Gezonde darmflora

Het controleren van de bacterieflora in de mest op de aanwezigheid van pathogenen (en de mate waarin) en/of de diversiteit, geeft informatie of de darmflora gezond is.

 

 

 

Analysemogelijkheden voor Mest

Kewi Services kan u vaste- als ook drijfmest analyseren voor de meststoffenwetgeving. Daarnaast kunnen we ook de input en het digistaat van vergisters analyseren. Mest of faeces die de dieren produceren blijkt een steeds belangrijkere informatiebron voor het verteringsproces en de gezondheid van de dieren. De darmflora bepaalt voor 80% de immuniteit van het dier. Door onderzoek uit te voeren op de faeces kan bijvoorbeeld bepaald worden in welke mate toxinevormers aanwezig zijn. Ook kan Kewi Services vaststellen of er binnen uw populatie continue uitscheiders zijn van diverse ziekteverwekkers zoals o.a. Clostridium, Streptococcen of Salmonella. Bij diarree problemen vaststellen via sneltesters om te kijken of Rota, Corona of Clostridium de boosdoener is. Ook kunnen er parasieten in de mest voorkomen. Deze bijna onzichtbare sluipmoordenaars kunnen veel schade bij uw dieren veroorzaken. Laat u daarom snel en deskundig adviseren en vraag naar de mogelijkheden.

 

Onderzoeksmogelijkheden over mest
Achtergrondinformatie over mest

 


 

 

 

 

 

 

 

Darmflora

De darmflora bepaalt voor 80% de weerstand (immuniteit) van de dieren. Het is belangrijk dat bij jonge dieren een optimale kolonisatie van de darmflora plaatsvindt.

 

Toxinevormers

Toxinevormers in de mest en/of darmflora zijn nadelig voor de gezondheid van het dier.